Sivut

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Tiukkaa settii!

Hellurei pitkästä aikaa ja hyvää kevättä!

Viime vuoden lopulla bloggausinto alkoi hiipumaan ja vuodenvaiheessa se katosi tyystin ja aikani ihmettelin itsekin miksi näin kävi. Tulin siihen tulokseen, että luettuani liikaa supersuosittuja treeniblogeja yksinkertaisesti kyllästyin. En pystynyt mitenkään samaistumaan noihin kirjoittajiin ja lisäksi osa blogeista alkoivat tuntumaan ennemminkin mainospalstoilta. Palasin lukemaan hieman tuntemattomampia blogeja joiden kirjoittajat tuntuvat meikäläiselle aidoilta ihmisiltä eikä sponsoreiden pyörittämiltä julkkiksilta. En halunnut poistaa blogiani, sillä kirjoittelu kiinnosti edelleen, mutta innostus vaati aikansa palatakseen. Viime aikoina kaverit ovat hieman kyselleet, että meinaanko enää ikinä päivitellä blogia, joten tässä sitä taas naputellaan!

Joulukuisessa postauksessanihan mainitsin herra V:n rustaamasta treeniohjelmasta ja kyseinen rupeama onkin nyt jo takanapäin. Ohjelma oli nelijakoinen:

1. Jalat + vatsa
2. Selkä + hauikset + "takaolkapäät" 
3. Rinta + ojentajat + olkapäät
4. Jalat (pakarat) + vatsa

Sarjat pidettiin keskipitkinä viimeisiä viikkoja lukuunottamatta, jolloin tein kuutta-viittä toistoa ja palasin sitten jälleen pidempiin sarjoihin. 

Kuten puhetta oli, en jaksanut koko kolmen kuukauden aikana tehdä kuin muutaman kerran kotitreenejä, sillä salihommat imi kropasta kaikki mehut. Keskityin siis suosiolla sataprosenttisesti punttiksella riehumiseen ja nautin täysillä kolmesta lepopäivästäni. Ravintopuolikin oli melko vapaamuotoista ja kyllähän niitä herkkuja ja leipomuksiakin tuli mutusteltua. Plussakaloreilla siis mentiin enemmän tai vähemmän koko ajan, mutta sitä myöten lihaksetkin pääsivät kasvamaan kunnolla. Kehitystä on lyhyessä ajassa tapahtunut huimasti ja olo on vahva! 



Vaikka aluksi kaksi jalkapäivää tuntui huikealta ja nautin touhusta aivan ylettömästi, niin kolmen kuukauden loppupuolella aloin jo kaipaamaan hieman kevennystä koivilleni. Kehityskin alkoi hiipumaan ja todellakin ymmärsin, miksi treeniä pitäisi muuttaa 2-3kk välein. Onneksi uusi treeni olikin siis jo tuloillaan! Viimeisen viikon ennen vaihdosta treenasin kevyemmin ja melko vapaamuotoisesti. 

Treenimuutoksien lisäksi aloin kaipaamaan myös kevyempää oloa ja keskustelin jo hyvissä ajoin herra V:n kanssa, josko treenin vaihtuessa voisin keskittyä rasvanpolttoon. Rupateltuamme asiasta pariin otteeseen tultiin siihen tulokseen, että lihaksia on nyt kasvateltu hyvä tovi, joten katsotaan ruokahommatkin miinuskaloreille ja hoidetaan kroppa tiukkaan kuntoon. Suuuuuper!

Leikin muutaman päivän ajan kalorilaskurilla ja kävi ilmi, ettei perussetissä juurikaan ole muutettavaa. Ainoastaan herkuille sain sanoa haikeat hyvästit, mutta kaiken kaikkiaan dieetti on "helppo". Olen kuitenkin täyttänyt joka päivä tunnollisesti kalorilaskuriin ruokapäiväkirjaa, sillä tykkään kuitenkin muutella ruokia hieman päivästä toiseen. Joku ehkä kauhistelee kauheaa vaivaa, mutta meikäläisen mielestä kalorilaskuri on niin helppokäyttöinen ja nopea, että oikeastaan säästän itseltäni paljon päänvaivaa. Puntaria olen käyttänyt muutenkin koko ajan viimeisen vuoden verran, joten senkään käyttö ei haittaa laisinkaan. Jos olen lähdössä reissuun, otan valmiiksi punnitut ja pakatut ruuat mukaan. 

Ei niin houkuttelevan näköistä, mutta makoisaa ja helppoa perussettiä!


Dieettiä on takana runsas kaksi viikkoa ja kehitystä on tapahtunut aivan niin kuin odotettiinkin. Kehityksen seuraamiseen käytän puntaria, mittanauhaa, rasvaprosenttipihtiä sekä tietenkin peiliä ja kameraa. Painoa on pudonnut n. 3kg (yli puolet tippui ekojen kahden ekan päivän aikana = nesteitä) ja mittanauhakin näyttää jo pienempiä numeroita. Peilistä tulee vähän turhankin usein kyylättyä kuinka piirteet alkavat erottumaan paremmin ja paremmin. Odotan kyllä todella mielenkiinnolla miltä tämä torso näyttää parin kuukauden päästä! 



Siinä missä ruokahommien kanssa ei tarvinnut juurikaan vekslata, treeniohjelma muuttuikin sitten täysin. Nyt heilun salilla kahdesti viikossa kahvakuulan kanssa, ensimmäisenä yhdellä kuulalla ja toisena kahdella. Lisäksi käyn kahvakuulailujen välissä yhtenä päivänä treenailemassa perinteisemmin. Tuolle päivälle on vain kolme vakioliikettä (sisältäen uuden lempparini, rinnallevedon) ja loput saan viikottain valita vapaasti ja sarjat pidän edelleen keskipitkinä. Kahvakuulilla on tullut leikittyä runsas viikko ja vaikka kädet ovatkin kamalilla mustelmilla, pidän uudesta treenistä aivan valtavasti. Treeni on todella kovatahtinen ja kokonaisvaltainen, joten kroppa on kauttaaltaan aika kipsissä kotiin lähtiessä. 

Tuntuu hassulta käydä vain kolme kertaa viikossa salilla, mutta eivät nuo kolme salipäivää ainoiksi treeneiksi jää, vaan niiden lisäksi sain ohjeeksi tehdä kotitreenejä pari kertaa viikossa. Shaun T - tervetuloa takaisin elämääni 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti