Sivut

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Heipä hei, tuttu ja turvallinen!

Salitreenin muuttamisen ohella viimeinen päivä Insanityn parissa tuli ja meni niin että humahti. Viimeiseksi treeniksi valitsin Max Cardio Conditioning + Insane Abs -kombon, sillä halusin tänään viettää kunnon tovin kuntoilun parissa. Eihän mikään estä meikäläistä palaamasta Insanityn pariin uudelleen, mutta silti oli sellainen olo että nyt jos koskaan on annettava kaikki mitä lähtee. Näin jälkeenpäin ajatellen hoidin yleensäkin tämän toisen kierroksen kakkoskuukauden hyvällä powerilla, eikä jäänyt sellaista ikävää fiilistä että "Voi vitja, olisinpa yrittänyt vähän kovemmin!" Huomenna teen vielä viimeisen kuntotestin nähdäkseni jälleen todellisen kehityksen.


Kutsaa!


Flutter kicks

Insanitystä on tullut valtavan iso osa meikäläisen arkea ja nyt onkin jopa vähän haikea olo. Mutta huomenna on uusien kujeiden aika ja hypätä kauan odotetun Focus T25:n pariin. 

Focus T25 on tosiaan Shaun T:n uunituore treeniohjelma, jossa hikoillaan  viitenä päivänä viikossa, 25 minuuttia päivässä. Insanity koostui kahdesta eritasoisesta jaksosta ja T25 puolestaan kolmesta. Puheiden mukaan joka videon aikana painellaan menemään täysillä ilman taukoja ja jokaisen treenin päätteeksi videoihin on lisätty muutaman minuutin venyttely. Jokaiselle sunnuntaille on erikseen 25 minuutin venyttelyvideo.

Odotan mielenkiinnolla miltä noin lyhyet treenit tuntuvat tämän kuukauden huhkimisen jälkeen. Voiko vajaassa puolessa tunnissa tosiaan saada treenattua yhtä hyvin kuin noin tunnissa? Pieni "hengähdyskin" olisi kieltämättä ihan tervetullut tässä vaiheessa. Voisi kuvitella lyhyempien treenien sopivan paremmin kuntosalihommienkin kanssa yhteen.  




Kuin tilauksesta Shaun T tarjoaa huomenna alkavan haasteen! Shaun yllyttää ihmisiä ympäri maailmaa aloittamaan T25:n samana päivänä ja jakamaan kehityksensä muiden osallistujien kanssa. Ensimmäisenä päivänä tulee ottaa itsestään mitat ja aloituskuva, joka tulisi julkaista Instagramissa merkinnällä #t25stchallenge (Instagram ei ole vielä meikäläiselle tuttu, joten en tiedä miksi niitä hashtag-hommeleita pitäisi kutsua, hehe). 

Haasteen edetessä omasta kehityksestä otetaan kuvat ja mitat joka lauantai. Omia suorituksia voi myös videoida ja julkaista muiden nähtäväksi. Haasteen päätteeksi jaetaan tietenkin palkintoja parhaille muodonmuutoksille, mutta eipä siitä niin väliä. Meitsille on tarpeeksi siistiä, että tuhannet ihmiset ympäriinsä aloittavat homman samaan aikaan ja kerrankin meikäläinen on ajoissa päästäkseni mukaan! Aamulla siis kamera ja mittanauha käteen ennen salireissua ja iltapäivällä pääsenkin tsekkailemaan uusia meininkejä, yeah! 


Get it done!


2 kommenttia:

  1. Olet kirjoittanut todella mielenkiintoisia ja informatiivisia juttuja Insanitysta - niitä on ollut ilo lukea!

    Minulla on nyt kaksi viikkoa ohjelmaa takana, ja odotan huomista kuntotestiä jännityksellä. Flunssaoireiden vuoksi saatan tosin joutua pitämään taukoa, joten toivotaan että voisin jo huomenna paremmin.

    Painoa en ole saanut tippaakaan putoamaan, mikä oli ensisijainen tavoitteeni, mutta muutoksia jaksamisessani huomasin jo ensimmäisen viikon jälkeen. Olen myös saanut kommenttia siitä, että mahanikin olisi pienentynyt. Tiedä häntä sitten, voiko vielä tässä vaiheessa niin olla, mutta motivaatio jatkaa on kyllä korkealla.

    Nostan hattua, että olet jaksanut suorittaa koko ohjelman loppuun! Sinulla taisi tosin olla kohtalaisen hyvä kunto jo ennen siihen ryhtymistä? Itse läksin ohjelman pariin melko rapakuntoisena - olen harrastanut sitä edeltävinä kuukausina vain niukasti hyötyliikuntaa, ja ylipainoakin on vielä vajaat kymmenen kiloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, kiva jos jutut ovat miellyttäneet :) Ihanaa kun löytyy muita suomalaisia, jotka ovat innostuneet Insanitystä! Kumpa koko Beachbodyn toiminta tulisi vähän tunnetummaksi ja paremmin tarjolle koko Eurooppaan.

      Ennen Insanityä olin tehnyt vain muutaman kuukauden Tiffany Rothen kuntovideoita ja kyllähän niiden ansiosta kunto varmasti koheni, mutta en sanoisi, että kunto olisi ollut kovinkaan hyvä ennen Insanityn aloittamista. Ensimmäisten treenien lämmittelyjenkin aikana täytyi pitää useita taukoja kun tuntui, että happi loppuu ja syke nousee pilviin! Mutta uskomattoman nopeasti kunto kohosi.

      Varmasti muutoksia voi näkyä jo parinkin viikon jälkeen! Paino saattaa olla kinkkinen, mutta vaikka vaaka ei muutoksia näytäkään niin peilistä niitä näkee ja paino seuraa varmasti perässä kunhan vaan jaksaa painaa! Kakkoskuukausihan on hurjasti rankempi kuin ensimmäinen, joten silloin useimmat ihmiset ovat nähneet suurempia tuloksiakin kuin ensimmäisen kuukauden aikana. Kannattaa siis puskea sen läpi turbona!

      Rutkasti tsemppiä jatkoon, toivottavasti pidät myös palautumisviikosta ja kakkoskuukaudesta :) Ja pikaista paranemista jos flunssa pääsi niskan päälle!


      Poista