Sivut

maanantai 26. elokuuta 2013

Päässä naksuu: kohti rasvattomampaa kehoa!

Viime Salon reissulla tuli ostettua Muscle & Fitness Hers -lehti, jossa oli käsittelyssä paljon omaa mieltäni askarruttaneita aiheita ja käteviä vinkkejä esim. pakaroiden treenaamiseen. En kauheasti lue lehtiä, mutta tämän luin harvinaisella innolla kannesta kanteen.

Yksi artikkeleista käsitteli viikon ateriasuunnitelmia rasvanpolttoon sekä lihasmassan rakennukseen. Itseä on kovin mietityttänyt juurikin rasvanpolttoa tukeva ruokavalio, joten artikkeli oli hyvinkin hyödyllinen ja artikkelin lyhyistä reseptivinkeistä sain uusia ideoita aterioihin, sillä samat vanhat sapuskat alkavat pian tursuamaan korvistakin. Vaikka huomasin kyllä hiljattain, että jauheliha ja keitetty kukkakaali muodostavat uskomattoman helpon ja herkullisen kombon. 



Puuroakin on tullut lapattua suuhun siinä määrin, että vaihtelu voisi virkistää. Lehdestä löytyikin sopivasti viisi ohjetta proteiini- ja kuitupitoisiin aamupaloihin enkä malta odottaa että pääsen kokeilemaan niitä! En viitsi juuri nyt ostaa kaappiin kamalasti uusia ruokatarvikkeita, muutto kun on sen verran lähellä, että mahdollisimman paljon kaappien sisällöistä olisi hyvä saada syötyä. 

Nams mums!


Lehdestä löytyy myös informatiivinen lisäravinneopas naisille. Artikkelissa on suositeltu 15 eri lisäravinnetta ja vitamiinia ja kerrottu niiden hyödyistä ja käytöstä. Omat vitamiinit ja lisäravinteet ovat yksi toisensa jälkeen huvenneet ja tällä hetkellä pistelen naamariin vain palkkaria, kreatiinia, omega kolmosia sekä vihreä tee -uutetta. Viime päivinä olen myös lusikoinut puuron joukkoon heraproteiinia, sillä esim. raejuustoa en aamuisin saa kurkusta alas. OIen pärjännyt näillä ihan hyvin, mutta ostoslistalle päätyi mm. C-, D- ja B-vitamiinit. 


Omat lisäravinteet

Lehteä luettuani ja aikani pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että voisin pitkästä aikaa kokeilla vähähiilihydraattista ruokavaliota ja ottaa kuvioihin tankkauspäivän. Muutama vuosi sitten tuli tosiaan kokeiltua karppaamista ja tuolloin pöhötys väheni, iho parani ja olo koheni. Kokeilun jälkeen meikäläisen ruokavaliosta jäi melko automaattisesti pois riisi, pasta, peruna, leipä yms., mutta viime kuukausina varsinkin leipä on tehnyt paluun kuvioihin. Siitä johtuen myös esim. pöhötystä on ollut enemmän ja iho-ongelmiakin on aiempaa enemmän.

Hiilareiden vähentämisen ei ole oikeastaan pitäisi olla suuri ongelma meikäläiselle, ei ainakaan jos kyse on ruuasta. Herkut ovat oma lukunsa ja kuten olen jo aiemminkin sanonut,  varsinkin tämä loppukesä on mennyt meikäläisellä varsinaiseksi sekoiluksi syömisten kanssa. Vähän väliä päätän vähentää herkkuja, mutta lupaukset unohtuu heti jos kaverit popsivat nameja tai jos äidin kaapeista löytyy avonaisia karkki- ja sipsipusseja.

Eilen nukkumaan mennessä päässä kuitenkin naksahti pitkästä aikaa jokin. Viimeeksi kun kyseinen naksahdus kuului, aloin harrastamaan kuntoilua 4-6 kertaa viikossa ja sille tielle jäin. Repäisin itseni peilin ääreen ja selitin peilikuvalleni miten pahan mielen herkkuihin repsahtaminen miltei joka päivä itselleni aiheuttaa ja miten hyvä fiilis tulee jos onnistuu omissa tavoitteissaan.

 Aamulla heräsin valtavan hyväntuulisena ja päättäväisenä, eikä herkkuihin sortuminen ole tänään ollut lähelläkään. Tietokonepöydällä komeileva avoinainen salmiakki-rasiakin on saanut jäädä rauhaan. Tietty tämä on vasta yksi päivä, mutta sanoisin naksahduksen lupailevan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti