Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Learn to love the burn

Kuumeesta selvittiin ja vaikka yskä vaivaakin vielä hieman, olen palannut normaaliin treeniin. Lauantaina piti ottaa melko rauhallisesti vielä, mutta nyt menee jo entiseen malliin.

 Tänään tein myös kuntotestin, joka kuuluu Insanityyn ja tehdään kahden viikon välein. Liikkeitä on kahdeksan ja jokaista toistetaan minuutin ajan niin monta kertaa kuin itse pystyy.  Tämä oli neljäs kuntotestini ja parannukset alkaa olemaan aika pieniä, mutta edistystä tapahtui kuitenkin kaikissa. Ensimmäiseen testiin verrattuna tulokset ovat monissa liikkeissä tuplaantuneet tai kuten punnerruksissa, kolminkertaistuneet.

Kuntotestipäivät on aina tosi rankkoja, sillä n. puolen tunnin painamisen jälkeen on vielä luvassa vajaan tunnin intervallitreeni. Tänään oli kuitenkin jotenkin todella virkeä olo ja jaksoin antaa kaikkeni loppuun saakka. Se on melko hämmentävä tunne kun hikeä pukkaa sielustakin eikä millään tahtoisi enää jaksaa, mutta silti rutistaa vielä muutamat toistot. Lihakset alkaa vähän kihelmöimään ja polttelemaan ja vaikka toisaalta tuntuu kamalalta niin toisaalta tuntuu aivan ihanalta ja hmm... sähköiseltä! Learn to love the burn, hehe.




Maksimisykkeeni on uuden laskukaavan mukaan 188 lyöntiä/min, joten pyrin koko treenin ajan pitämään sykkeen alle kyseisen lukeman. En omista sykemittaria, mutta seuraan sykettäni laskemalla sydämenlyöntini kymmenen sekunnin ajalta aina välillä. Tuona aikana lyöntejä saisi siis tulla sen rapiat kolmekymmentä, mutta niin korkealle sykkeeni ei ole vielä kertaakaan kivunnut.

Tässä on maksimisykkeen uusi laskukaava naisille

Maksimisyke = 206 - (80 % iästä)

Esim. 30-vuotiaalla naisella: 206 - (0,80 x 30) = 206 - 24 = 182 lyöntiä/min




Aloin muuten viikonloppuna testaamaan GoFatGo -ruokavaliota. Ruokamäärät tuntuu jotenkin valtaisilta ja muutenkin on sellainen olo kuin söisin jatkuvasti (en valita, nams). Siitä huolimatta näinä muutamana päivänä on painoa lähtenyt 300-400 grammaa. Paino on nyt siis alimmillaan, ohhoh! Aineenvaihdunta toimii aika sutjakasti, että kaipa sillä on jotain tekemistä asian kanssa. Nälkä ei juurikaan pääse yllättämään ja ruoka on meikäläisen mielestä maittavaa, joten näillä mennään nyt sitten ainakin tämä kuukausi. Välipalaksi olen listan vaihtoehtojen sijaan vedellyt vähän pähkinöitä ja parit hedelmät, koska niitä nyt sattuu olemaan kilokaupalla. 

Piti kirjoittaa ihan muita juttuja ja laitella vähän kehokuvia (iiiiik!!), mutta pääsipä käymään hassusti. Nyt pää on jo aika jumissa näytön tuijottamisesta, joten jätän vilauttelut toiseen kertaan!


1 kommentti: