Sivut

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tilanne ja tavoitteet

Kävin syksyllä InBody -kehonkoostumusmittauksessa, jonka mukaan painoni oli 63,3kg ja rasvaprosenttini 30,9%. En osaa sanoa kuinka luotettavia tällaiset mittaukset ovat, mutta kaipa ne jotain osviittaa antavat! Jutta Gustafsbergin blogia luettuani sain sellaisen mielikuvan, että rasvaprosentti saattaa ainakin olla valheellinen. Pituiselleni (~163cm) ilmoitettiin ihannepainoksi 56,8kg, mutta en ole koskaan kytännyt painoani sen kummemmin enkä tiedä tulenko aivan tuohon painoon pääsemään. En nimittäin varsinaisesti halua laihtua vaan kiinteytyä ja kasvattaa lihaksiani. On sitä painoakin kuitenkin lähtenyt ja tällä hetkellä vaaka näyttää 59,6kg. Kesän tullen ajattelin mennä uudelleen kehonkoostumusmittaukseen tarkistamaan kehitykseni. Ihan mielenkiintoista nähdä paljonko lihasmassa on kasvanut ja rasvaprosentti pienentynyt!

Omistan pienen punaisen kirjan, johon kirjoitan huonolla suomella epämääräisesti esimerkiksi mittojani. Raapustuksista selviää seuraavanlaisia mittatietoja: 

      22. Marraskuuta                                            10. Helmikuuta                                                           

      Rintamus: 93cm                                              Rintamus: 90cm            (- 3,0cm)
      Rintojen alta: 80cm                                          Rintojen alta: 74,5cm     (- 5,5cm)
      Vyötärö: 74cm                                                 Vyötärö: 69,5                 (- 4,5cm)
      Maha: 83cm                                                    Maha: 79,5cm                (- 3,5cm)
      Allit: 30,5cm                                                    Allit: 28cm                     (- 2,5cm)
      Persaus: 97,5cm                                             Persaus: 94,5cm            (- 3,0cm)


Selästä on lähtenyt eniten rasvaa, mutta toisaalta selässä on eniten lähdettävääkin. Kuulun selkämakkaraihmisiin (mm m..) ja kaikenlaisia selkävoimisteluliikkeitä vihaavana olen oikein tyytyväinen tapahtuneeseen edistykseen. Kertaakaan ei ole tarvinnut maata mahallaan lattialla sätkimässä kuin lahna kalliolla! 

Silmämääräisesti olen itse huomannut tuon selän kiinteytymisen siinä, että liivit täytyy nykyään laittaa kireämmälle eikä tule kröhöm.. backboobseja. Keskivartalokin näyttää pidemmältä, enkä taidakaan olla aivan niin lyhytselkäinen kuin olen aina luullut. Olkapäät ovat saaneet muotoa, eikä allit enää liehu tuulessa. Hupsista.. lievää liioittelun makua havaittavissa! Lisäksi reisien lihakset ovat kasvaneet, hurraa! Pidän lihaksikkaista jaloista - esimerkiksi Jutta Gustafsbergin ja The Soundsin laulajan, Maja Ivarssonin jalat ovat upeat, vaikkakin ensin mainitun jalat ovat jo todella treenatut.

                                                             Maja Ivarsson


Tavoitteena on tällä hetkellä edelleen karistaa rasvoja selästä, vyötäröltä ja mahasta. Pitkällä tähtäimellä haluaisin näkyviä lihaksia mahaankin (two pack käy ihan hyvin), mutta siihen menee rutkasti aikaa ja töitä saa tehdä hullun lailla. Tarkkoja tavoitteita on vaikea asettaa sillä senteissä en osaa määritellä mitään etukäteen ja omat ihanteetkin muuttuu alati. Lisää lihaksia, vähemmän rasvaa! Yksi tavoitteeni on tietenkin jatkaa treenaamista kuutena päivänä viikossa ja suorittaa Insanity onnistuneesti loppuun. Sitten saakin aloittaa rupeaman alusta ja miettiä jatkosuunnitelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti