Sivut

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lämpimän sängyn loukku

Viime päivinä on laiskottanut hieman tavallista enemmän ja vuorokausirytmi ei ole ihan sitä mitä haluaisin sen olevan. Olin hiljattain pari viikkoa äitini nurkissa loisimassa ja totuin heräämään yhdeksän pintaan ja nukkumaankin taisin mennä joka ikinen ilta kahdentoista jälkeen. Arkeen palaaminen ei arvatenkaan ollutkaan aivan helppoa. Ennen lomaa menin nukkumaan viimeistään yhdeltätoista ja heräsin joka päivä 6 - 6:30, kuntoilin ja lähdin kouluun paiskimaan hommia. Kello soittaa edelleen samoihin aikoihin, mutta tänäänkin tuli maattua sängyssä miltei kahdeksaan asti. Koulu oli osaltani käytännössä suoritettu jo ennenn joulua eli periaatteessa sinne ei tarvitsisi edes vaivautua, mutta haluan silti mennä sinne puuhastelemaan omiani, sillä muuten tuntisin itseni tavattoman saamattomaksi. Motivaatio on kuitenkin tällä hetkellä hieman hakusessa ja olen käynyt koulussa lähinnä pyörähtämässä. Kotonakin hypin suurimman osan päivästä koneella ja eestaas asuntoani tekemässä kaikkea muuta kuin mitä pitäisi.

Ennen kuntoilin iltapäivisin, mutta ystävän esimerkin innostamana päätin kokeilla aamurehkimistä. Aluksi tuntui tietty kamalan vaikealta alkaa juoksentelemaan ja pomppimaan silmät vielä ristissä, mutta kaikkeen tottuu! Huomasin nopeasti aikaisen kuntoilun sopivan itselleni paremmin, koska silloinhan homma on tietenkin heti hoidettu! Itse ajattelen hienolla logiikalla, että tällöin kuntoiluun menevä aika suihkuineen kaikkineen ei ole päivästä pois, koska herään sitä varten aikaisemmin. Ta-daa, ennen kuntoiluun käytetyn ajan voi nyt käyttää vaikkapa kavereiden tapaamiseen tai johonkin tylsempään, kuten tiskaamiseen! Tietty pitää mennä aikaisemmin nukkumaan, mutta toisaalta en itse ainakaan yleensä tee mitään kehittävää viimeiseen tuntiin tai pariin ennen nukkumaanmenoa. 




Nyt olisi kuitenkin aihetta ottaa itseään taas niskasta kiinni ja painaa pää tyynyyn hyvissä ajoin. Varsinkin kun viime aikoina on tullut pyörittyä vällyjen välissä levottomana hyvä tovi ennen nukahtamista. Sängystä nouseminen pitäisi aina suorittaa heti herättyä, sillä itselle jää ainakin torkuttaminen helposti päälle ja yleensä löhöilyn jälkeen on muutenkin vaikeampi saada itseään aktiiviseksi. Kuntoilun kanssa ei onneksi ollut lomallakaan ongelmia ja edelleen suoritan hikoilut miltei heti noustuani.

Mainittakoon, että kofeiinia ei tule normaalisti nautittua, joten siitäkään ei ole aamuisin apua. Kahvi on meikäläiselle myrkkyä ja energiajuomat ei sovi ruokavalioon. Olin ennen Tiffany Rothen ruokasuunnitelman aloittamista energiajuomien suurkuluttuja ja monista "vieroittautumisyrityksistä" huolimatta olin välillä pahasti koukussa kyseisiin sokerilitkuihin. Nautiskelen edelleen tölkin jos toisenkin vapaapäivinäni, mutta päivittäisestä kulutuksesta ne ovat onneksi jääneet! Sitten olisi tietty kofeiinitabletit, mutta jos kerta tähänkin asti on ilman pärjätty niin pärjätään varmasti jatkossakin!

Tämän postauksen päätteeksi päätän lujasti meneväni petiin tänään viimeistään kymmeneltä ja aamulla pakottavani itseni ylös ennen seitsemää. Good plan!



...toivottavasti eräs hiekkaa silmiin viskelevä Matti muistaa vielä osoitteeni !



Lisää motivaatiokuvia löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti