Sivut

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen puuhattomuus

Pääsiäinen tuli ja meni ja jälleen kerran rötväsin äidin nurkissa. Siellä on tullut majailtua aika paljon viime aikoina kun Tampereella on niin vähän velvollisuuksia. Viikonloput äidin luona tahtoo aina venähtää ja jälleen kerran olin päivän pidempään kuin oli aikomus. Syytän liian mukavaa sänkyä ja yleistä joutenolon ihanuutta. 


Aamupuuro mansikoilla ja ripauksella kanelia, 
lounaaksi kalkkunaa ja läjä kasviksia


Pidin pari vapaapäivää syömisen suhteen, mutta perjantaina ei oikeastaan tullut syötyä kovinkaan poiketen, mitä nyt vähän karkkia piti naamariin tunkea. Lauantaina olikin sitten oikein herrrrkuttelupäivä ja väännettiin päivälliseksi pitsaa, omnom! Poiketen aika reippaasti normaalista venhämössöstä, tehtiin pohja kukkakaalista. Suosittelen lämpimästi, sillä tästä pitsasta ei tule laisinkaan niin ähky olo kuin yleensä. Lisäksi pohja on täysin gluteeniton, joten keliaakikotkin pääsevät nauttimaan! Vielä en ole moitteen sanaa kuullut tästä reseptistä.

Näky ei ole silmiä hivelevä, mutta tuoksu on mahtava!


Alkuperäinen ohje on englanniksi, joten rustaan tähän löysäillen käännetyn reseptin:

Kukkakaalipitsa 

Puolikas kukkakaali (n. 2,5dl muruna)

1 valkosipulin kynsi 
2,5dl vähärasvaista mozzarellaraastetta
1 vatkattu kananmuna
1tl basilikaa
1tl oreganoa


1. Blendaa tai silppua veitsellä kukkakaalin kukinnot pieneksi riisimäiseksi muruksi

2. Kuullota kukkakaalit keskilämmöllä läpikuultavaksi (n.6-8min). Tämän voi myös tehdä mikrossa: laita kukkakaali mikron kestävään kulhoon ja kypsennä 8min
3. Sekoita kukkakaali ja loput ainekset keskenään
4. Levitä sotku pellillä olevalle leivinpaperille/foliolle tms tasaiseksi levyksi (runsas 0,5cm paksu n. 22-25cm haljaisijaltaan)
5. Paista 200 asteessa 25-30min, kunnes pohja on ruskettunut
6. Ota pohja uunista ja lapa täytteet päälle
7. Paista täytteineen vielä 5min tai kunnes täytteet ovat lämmenneet kunnolla tai juusto sulanut
8. Syö syö syö! Pohja ei sitten pysy kovinkaan hyvin kasassa eli aterimien käyttö on suositeltavaa


Hoh, överit täytteet


Jälkiruuaksi veljeni ja äitini tekivät aivan taivaallista suklaista panna cottaa sekä kuorrutettuja kanelipähkinöitä. Jälkimmäiset pekaaniherkut oli niin järjettömän ihania, että olisin voinut syödä niitä läpi yön. Vesi tulee kielelle pelkästä ajatuksestakin! Massut täynnä oli hyvä vetäytyä juoruamaan ruokaseuraksi saapuneiden ystävien kanssa. 

Sunnuntaina oli muuten viimeinen päivä Insanityä, aikamoista. Kuntotesti meni hyvin ja sain parannettua kaikkia liikkeitä hieman ja hyppyjä aika runsaastikin. Nyt vedän ns. palautumistreeniä viikon verran eli otan aika rauhallisesti ja keskityn tasapainoon. Tällä viikolla olisi myös tarkoitus asettaa itselleni uusia tavoitteita ja palkintoja niiden saavuttamisesta. Aloitin pohdinnan jo viikonloppuna, mutta homma ei ole ihan iisi kun mielessä ei ole pudotettavia kiloja tai punttiksella kasvatettavia painomääriä. 




Punttiksesta puheen ollen: osallistuin ystäväni kanssa viime viikolla Lady Linen kilpailuun. Aluksi luultiin, että kyseessä on joku risteilyhommeli kunnes hoksattiin Lady Linen olevan naisille tarkoitettu kuntosali, eheh.. Siinä samassa muistinkin kuulleeni kehuja kyseisestä mestasta. Päivää myöhemmin toverille tuli puhelua voitosta ja hän kysäisi saisiko antaa voiton meikäläiselle, itseään kun ei puntteilut niin nappaa. Soittanut nainen olikin sitten valtavan mukava ja kehotti meitä molempia lähtemään tutustumisreissulle! Kumpikaan meistä ei enää muista minkälainen voitto kilpailussa edes oli kyseessä, mutta huomenna mennään ainakin kurkkimaan tiloja. Jännittävää, saa nähdä hurahtaako meitsi sittenkin salihommiin! Jos vielä saisi sen koiraihmisenkin houkuteltua puttibuddyksi ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti